Fizetési tudnivalók

Webáruházunkban történő vásárlás során Ön többféle fizetési mód közül választhat.

  1. BANKKÁRTYÁS FIZETÉS - Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron, továbbá American Express kártyákkal a Simple rendszerén keresztül
  2. BANKI ELŐRE ÁTUTALÁS - a Simple segítségével
  3. UTÁNVÉTELES KÉSZPÉNZES FIZETÉS (futárnak)

 

Tájékoztató a bankkártyás fizetésről

(Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron, American Express)

Tegye a kosarába a kívánt terméket és válassza a bankkártyás (Simple) fizetési lehetőséget. A rendelés megerősítése után a Simple fizetési oldalára irányítjuk.

A fizetés során a biztonságos banki oldalon töltse ki a szükséges mezőket (kártyaszám, lejárati dátum, tulajdonos neve, CVV kód), majd erősítse meg a fizetését.

 

A bankkártyás fizetés előnyei:

A vásárlás értéke pillanatokon belül megérkezik a Simple-hoz, amiről a BOOK24 is azonnali értesítést kap, így azonnal megkezdheti a rendelés teljesítését.

Vásároljon online extra költségek nélkül.

A kártyabirtokosok számára díjmentes a vásárlás az interneten. A kártyatársaságok szabályai védik a kártyatulajdonosokat.  A szabályok értelmében tilos a bankkártyával fizető vásárlókat bármilyen módon megkülönböztetni, a vásárlást nem lehet minimum vagy maximum értékhatárhoz kötni, illetve a kártyás tranzakció díját nem szabad a vásárlóra terhelni.

 

Az Animus Kiadó és Central Kömyvek Webáruházában megrendelt termékek kifizetése banki átutalással (előre utalással), bankkártyás fizetéssel (Simple Online), Masterpass digitális tárcával vagy utánvéttel, készpénzben történhet.
Figyelem! Személyes átvételnélnél nincs lehetőség utánvéttel fizetni.

Mitől biztonságos a fizetőoldal, milyen biztonság van az oldalunkon?

A Simple biztonsági rendszerei megvédik a Kereskedőket és a Vásárlókat is az online bankkártyás csalásoktól, visszaélésektől. Ez a megfelelően kialakított technikai rendszer többek között titkosított csatornák, kódolások, algoritmusok alkalmazását jelenti.

A Simple által alkalmazott rendszer „Level 1 PSP for PCI DSS” audittal és minősítéssel rendelkezik. Ez a nemzetközi kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely a legszigorúbb informatikai és üzemeltetési követelményeket írja elő az azt alkalmazó szervezetek számára.

Szolgáltatásunk informatikai biztonságát, a PCI-DSS tanúsítvánnyal rendelkező GeCad ePayment International SRL biztosítja.

Mindezek mellett fizetőoldalunk kommunikációjának biztonságát a Thawte vezető hitelesítő szolgáltató végzi. A nemzetközileg ismert  tanúsítvány valamennyi internetes böngésző program tanúsítványtárába egy beépített kommunikáció biztonságát tanúsító modult biztosít.

A Simple fizetőoldala a Thawte SSL Web Server Certificate with Extended Validation 256-bites titkosítású tanúsítványával rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adatok megadása védett, külső szereplő által nem megszerezhető.

Milyen visszaélések/adathalászatok vannak?

Az internetes csalások legsűrűbb esetei a különböző megtévesztő e-mailek, honlapok, kiegészítő programok:

 

1. Trójai program

Sokszor előfordul, hogy a csalók e-mailben arra kérnek bennünket, hogy a küldött linkre kattintva bizonyos - ártó szándékú szoftvereket, vírusokat - dolgokat töltsünk le vagy telepítsünk a számítógépre. Ezek megjelenésben sokszor hasonlítanak banki alkalmazásra, illetve bizalmat megnyerő grafikákat, logókat, képeket tartalmaznak; azonban megpróbálják leállítani a víruskereső- és tűzfalprogramokat.

Ezek után a trójai programok már észrevétlenül települnek a számítógépekre, megszerezve ezzel a fontos információkat (ügyfél-azonosítók adatokat és jelszavakat). A megszerzett információkat közvetlenül a csalóknak küldik el, akik ezekkel követik el a csalásokat, visszaéléseket.

Azonban a megfelelő vírusvédelemmel, naprakész tűzfal és kémelhárító programok használatával képesek lehetünk a kártékony programok behatolását megakadályozni.

A manapság nagyon népszerű, új generációs mobil készülékek (pl.: okostelefonok, táblagépek) a számítógépekhez hasonlóan célpontot jelentenek az online bűnözők számára.

 

2. Adathalász üzenetek (data phishing)

Az egyik legjellemzőbb bűncselekmény, az "adathalászat". A csalók cégek/intézmények nevében különböző eszközökkel (telefonhívás, e-mail) veszik rá a gyanútlan kártyabirtokosokat, hogy adják meg személyes, valamint bankkártyára vonatkozó adataikat.

A bankkártyás tranzakció indításához szükséges bizalmas kártyaadatok: bankkártya száma, lejárati dátum, CVC/CVV2 kód. Kérjük, ezen adatok bizalmas kezelésére különösen fordítson figyelmet!

A kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse a kártyakibocsátó bankját!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy a Simple sem kér Öntől bizalmas adatokat sem e-mail, sem telefonhívás formájában!

 

3. Megtévesztő honlapok (pharming)

Gyakran előfordul, különösen a már említett „adathalász” visszaélések esetében, hogy megtévesztő e-mailek segítségével az ügyfeleket hamis intézményi, internetbanki oldalakra irányítják. Ezek nagyon hasonlítanak a számlavezető/bankkártya elfogadó intézmény internetes oldalára, így az ügyfél könnyen kiadja titkos adatait (például egy bankkártyás fizetőfelületre hasonlító oldalon bekérik az ügyfél tranzakció indításához szükséges bankkártya adatait).

Fontos tudni, hogy a valós intézményi honlapok esetén a böngésző alsó sávján/felső címsorában szerepel a biztonságos kapcsolat meglétét jelző kis lakat ikon, továbbá az ilyen oldalak elérésekor és használatakor a normál „https://” helyett „https://” védett kapcsolat épül fel az ügyfél gépe és az intézmény webszervere között.

A csaló weboldalak, illetve a megtévesztő szándékú e-mailek általános ismertetőjegye a nyelvtanilag helytelen megfogalmazás és írásmód. Ezek az oldalak/üzenetek gyakran sürgős adatmegadásra, aktualizálásra szólítanak fel, esetleg valamilyen fenyegetést is megfogalmaznak (feljelentés, számlazárolás).

Kérjük, kártyaadatait kizárólag a biztonságos és titkosított Simple fizetőoldalon adja meg. Abban az esetben, ha számítógépe kémprogrammal fertőzött előfordulhat, hogy a fizetési folyamat során egy felugró ablak újra bekéri a kártyaadatokat adatszerzés céljából. Kártyaadatait az ilyen ablakokban soha ne adja meg! A számítógép vírusokkal és kémprogramokkal történő megfertőződése elkerülhető az operációs rendszerhez és az internet böngészőhöz tartozó biztonsági frissítések naprakészen tartásával és vírusirtó program használatával.

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem