Tervek, könyvek, újdonságok!

2020-01-16

Izgalmas, jó könyvekben és eseményekben volt gazdag a tavalyi évünk, és úgy látjuk, a 2020 is igencsak tartalmasnak ígérkezik. Elég csak Jo Nesbø-re gondolni, akit nagy örömünkre vendégül láthatunk a Könyvfesztiválon. Alig várjuk már, hogy újra találkozhassunk a skandináv krimik nagyágyújával!

És akkor lássuk az első pár hónapot, hogy mivel készülünk nektek.

 

Februárban érkezik Mitch Albom legújabb regénye az Annie mennyországa, ami az Öten a mennyországban című bestsellerének várva várt folytatása. Albom a Keddi beszélgetések életről és halálról című könyvével lett világhírű. A történetet több mint 40 nyelvre fordították le és közel 15 millió példányban kelt el. Érdemes tehát odafigyelni a szerző könyveire, különleges történeteit világszerte elismerik.

Ugyancsak februárra tervezzük egy egészen különleges könyv megjelentetését és meg kell hogy mondjuk, nagyon izgulunk, mit szóltok majd hozzá. Ane Riel egy új dán szerzőnk, és papírforma szerint a Skandináv krimik sorozatba illik, de ez a történet sokkal-sokkal furcsább, erősebb és emlékezetesebb, mint egy klasszikus északi krimi. Majd meglátjátok, ha adtok esélyt a történetnek, mi mindenesetre nagyon lelkesek vagyunk, a könyv egyébként már előrendelhető. Atmoszféra-teremtésből biztosan kioszthatnánk Anenak egy nagy csillagos ötöst, borzongató, emlékezetes történet lesz. A borítóját máris mutatjuk nektek.

 

 

Még mindig februárnál járunk, jön egy új Stefan Ahnhem kötet, Mínusz 18 címmel. A szerzőnek ez lesz a harmadik kötete, és ahogy a A fantom és A kilencedik című könyvben, itt is állandó nyomozónk, Fabian Risk veti bele magát a sötét ügyekbe. Nagy örömmel építjük a szerzőt, mert abszolút esélyes arra, hogy pár év alatt beírja magát a top szerzők közé a skandináv krimik palettáján. Tehetséges, jó tollú szerző, feszült és tökéletesen kidolgozott történeteket kapunk tőle, mi nagyon bízunk benne. 

Hónap végére esik egy nagyon fontos könyvünk, David Wallace-Wells amerikai újságíró nagy sajtóvisszhangot kapott könyve, a Lakhatatlan Föld. Megosztó és akár vitát generáló könyv, de abban a szakma és a kritikusok is egyetértettek, hogy fontos és hatásos munka. Yuval Noah Harari hatalmas sikeréből kiindulva úgy látjuk, bőven van igény a populárisabb tudományos ismeretterjesztő vonalra. A könyvről rengeteg cikk és méltatás született kint, reméljük titeket is gondolkodásra, jó értelemben vett vitára késztet majd.

 A tavaszi Könyvfesztivált nemcsak Jo Nesbø érkezése teszi izgalmassá, remek újdonságokkal is készülünk, érkezik Jørn Lier Horst norvég szerző friss kötete, a Vadászkutyákezzel a könyvvel egyébként megnyerte a legjobb skandináv krimiért járó Üvegkulcs díjat.

A szerzőt tavaly a Fekete nap című kriminkkel mutattunk be nektek, jól debütált a könyv, reméljük az újdonság is elnyeri majd a tetszéseteket.

Nagyon sokan kérdezgettétek már, ezért örömmel jelentjük be, hogy a Könyvfesztivál idejére jelentetjük meg Arnaldur Indriðason Reykjavíki éjszakák című krimijét. De érkezik a másik nagy kedvenc is, a régi jó skandináv krimi rajongók bizonyára nagyon fognak örülni, Jussi Adler-Olsen A 2117-ik áldozat című könyvének.

Még mindig április környékén járunk, és egy nagyon izgalmas újdonsággal érkezünk majd, ez is egyike azon könyveiknek, amelyek elé az egész kiadó hatalmas várakozással tekint, és izgatottan várjuk, mit szóltok majd hozzá. 

A szerző, a svéd Mats Strandberg írt már horrort, és young adoult regényeket is, elnyerte a svéd August Prize irodalmi díjat, 2006 óta publikál. Az Amíg élünk egy preapokaliptikus történet, kicsivel a világvége előtt vagyunk, a sztori azt a pár hetet mutatja be, amit az emberek egy óriási üstökös becsapódásának napjáig a Földön kénytelenek tölteni, ugyanis nincs menekvés, a túlélésre semmi esély. Pár fiatal szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, abba a kilátástalan világba, amit épp ésszel talán fel sem foghatunk. Strandberg regényében arról ír, hogyan dolgozzák fel az emberek a rájuk váró elkerülhetetlen halált, hogyan lehet elviselni az elviselhetetlent. Vajon mi történik akkor a hétköznapokkal, amikor nincs remény, nincsenek célok és álmok.

Lenyűgöző és döbbenetes a történet, és bár kicsit most eltávolodunk ezzel a jól megszokott zsánereinktől, de ezt a könyvet nagyon szerettük volna elhozni nektek, reméljük ti is ennyire lelkesek lesztek tőle, mint mi.

Ugyancsak tavaszi könyvünk lesz Rebecca Makkai chicagói írónő újdonsága, a The Great Believers. A történet az 1980-as évek Amerikájáról, az AIDS járvány kitöréséről szól.

Felkavaró történet reményről, küzdeni akarásról, életről, halálról.

The Great Believers besöpört egy halom díjat, a The New York Times hatalmas elismeréssel nyilatkozott a könyvről, Pulitzer -jelölt volt és számtalan egyéb elismerést, pozitív kritikát tudhat magáénak a szerző.

Kis színesként meséljük csak, hogy Rebecca édesapja a magyar származású, Makkai Ádám, a kétszeres Kossuth-díjas magyar költő, nyelvész, műfordító, a chicagói University of Illinois nyugalmazott professzora, és az ő édesanyja itthon is ismert színésznő és író volt, Ignácz Rózsa.

Május környékére tervezzük a Sorskönyvek sorozat újabb kötetét, The Girl Who Wrote in Silk címmel. Sorozatunk korábbi címeihez hasonlóan (A Mengele-lányAz auschwitzi tetoválóAz ismeretlen gyermek) most is olyan történetet illesztünk a sorba, ami egy személyes sorson keresztül mutat be egy nagyobb történelmi eseményt. Ezúttal az 1800-as években járunk, tombol a rasszizmus, és két kínai származású amerikai lány drámai sorsával ismerkedhetünk meg. A szerzőt valós események inspirálták a történet megírására, és rengeteg elismerő értékelést kapott, az USA Today, az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legnagyobb példányszámú napilapja például bestsellerének választotta a könyvet.

Memutatjuk az eredeti borítót, mert ebbe azonnal beleszerettünk, megnézzük majd, van-e lehetőségünk ezzel dolgozni, persze úgy, hogy a Sorskönyvek sorozatunkba is passzoljon. 

 

Tavasz végére pedig, még a Könyvhét előtt kijövünk a sorban a harmadik Kepler kötettel, A tűz tanújával. Ahogy eddig már megszokhattátok, minden évben két Keplerrel jövünk ki, hogy beérjük a kinti megjelenéseket és felzárkóztassuk azokat az olvasóinkat, akik most ismerkednek Lars Kepler könyveivel. Így most kijövünk a sorozat harmadik, korábban már megjelent részével, és valamikor év vége felé majd érkezünk a Lazarussal is, ami a sorozat legfrissebb része, tavaly jelent meg kint.

Ez lesz tehát az első pár hónap, nagyjából május végéig, a Könyvheti könyveink pedig majd egy külön bejegyzést érdemelnek, lesz pár nagy kedvenc, amit a facebook posztban is írtatok, mint nagyon várós könyv, és sok izgalmas újdonság is, de ezekről majd később.

Reméljük találtok kedvetekre valót az első adagból, mi pedig folyamatosan értesítünk titeket menet közben a részletekről.

Jó könyves élményeket nektek 2020-ra is!

 

További cikkek

Animus 2022 - új év, új tervek

Új év, új tervek!

Végre elérkeztünk a kedvenc bejegyzésünkhöz! Egy kicsit mesélünk nektek az idei első féléves megjelenéseinkről. Mivel az egyik leglelkesebb olvasóközönség a miénk, mindig nagy izgalommal várjuk, mit szóltok majd az újdonságainkhoz, nagyon jó látni a sok visszajelzést, örömöt és kíváncsiságot.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem