Az Animus 2021-es újdonságai

2021-01-15

Ígéretünkhöz híven jövünk a 2021-es megjelenési terveinkkel, és nagyon reméljük, hogy nem avatkozik közbe sem a járvány, sem egy zombi-apokalipszis, nem kell majd többszörösen újraterveznünk, azaz minden úgy halad majd, ahogy megszoktátok, ahogy megszoktuk.

Remek könyvekkel jövünk idén is, szóval drukkoljunk magunknak!

 

 

Az első megjelenésünket már láthattátok is, előrendelhetővé vált Arne Dahl újdonsága, a Valaki figyel című skandináv krimi. A szemfülesebb olvasóink már izgatottan várják, ugyanis korábban két Arne Dahl-könyv már megjelent itthon, a Scolar Kiadó gondozásában. És mint Lars Kepler esetében is, úgy döntöttünk, hogy mi szívesen folytatnánk a szerző műveinek kiadását. Egyrészt, mert abszolút passzol a Skandináv krimik sorozatunkba, másrészt, mert bízunk a Berg-történetekben. Hamarosan olvashatjátok is, és a plusz jó hír, hogy idén több szerzőnkkel is duplázunk. A Berg-nyomozás folytatása várhatóan az év második felében érkezik.

Sokan kérdeztétek tavaly, hogy mi a helyzet a Vérvirág második részével. Sajnos a járvány miatt el kellett halasztanunk, de idén egészen biztosan kiadjuk Louise Boije af Gennäs sorozatának folytatását, melyet ismét remek fordítónk, Bándi Eszter magyarít nekünk, és ha minden jól megy, februárban már a könyvesboltok polcain lesz.

Természetesen nem telhet el egyetlen év sem Stefan Ahnhem nélkül, A halálos X című márciusi újdonság lesz Fabian Risk 5. története. Óriási öröm látni, hogy mennyire megszerettétek ti is a szerzőt. Tavaly készült vele egy érdekes beszélgetés, ahol mesél az írásról, a sorozat megalkotásáról, Risk karakterének születéséről, és még sok-sok érdekességről. Érdemes megnézni az interjút, ha szeretitek vagy szeretnétek megismerni a könyveit.

Ugyancsak márciusban érkezik az új Kepler-könyv is, a korábbi kiadások utolsó darabja, amely A bosszúálló címen futott. Ezt a minap cseréltük le a Homokemberre, hogy jobban idomuljunk az eredeti címhez. Friss, a saját sorozatunkhoz passzoló borítóval készülünk. Keplerből is duplázunk, az év vége felé érkezik majd a várva várt újdonság, a Joona Linna-sorozat nyolcadik része. És ezzel idén utol is értük az eredeti megjelenéseket! Szépen hátradőlhetünk, mert már mindenkinek ott lehet a polcán a Kepler-összes, Animusos borítóval.

Tóth Tamás Boldizsár remek fordításában jelenik meg tavasszal egy hihetetlenül jó young adult történet első része, az Örökösök viadala, a New York Times amerikai bestsellerszerzőjétől, Jennifer Lynn Barnestól. Ezzel az ifjúsági vonallal ismét visszatérünk kicsit Az emlékek őre típusú könyveinkhez, bár ezúttal nem egy utópiáról van szó, hanem egy izgalmas, kalandokkal és nyomozással teli sztoriról. Ha Agatha Christie young adult könyveket is írt volna, pontosan ilyet írt volna. A Goodreadsen egyébként a könyv már elnyerte a legjobb YA-könyvnek járó elismerést, és a kistiniktől kezdve a felnőtteken át rengetegen olvasták és szerették. Reméljük, itthon is hasonló sikereket ér el!

Tavasszal jövünk Yrsa Sigurdardóttir Freyja és Huldar sorozatának negyedik kötetével, nagyon várjuk már! Tavaly sajnos elmaradt, de a jó hír, hogy idén két kötetet is tervezünk tőle, a másikat várhatóan év végére.

A Könyvfesztivál idejére érkezik Kaszás György újdonsága is, de ezúttal nem az állatos kiskönyvek folytatása, hanem leginkább a Kreativitássulié, ami tulajdonképpen tekinthető előzménykötetnek is. A Gondolkodássuli szülőknek és pedagógusoknak szóló módszerkönyv, célja a kritikai gondolkodás fejlesztése iskoláskorban, aktualitása pedig nem is kérdés. A mai, nehezített körülmények között történő oktatás fontos kiegészítője a könyv, mondhatni mankó mindazoknak, akik a gondolkodás alapműveleteire és a kritikai gondolkodásra ösztönöznék a gyerekeket.

Ugyancsak a Könyvfesztivál idejére tervezzük megjelentetni Jozef Karika regényét. Új szerzőt mutatunk be nektek a személyében, nem is akármilyet! Jozef Karika szlovák író, publicista, kint olyannyira elismert szerző, hogy több irodalmi díjat is bezsebelt, és ezúttal az egyik legnépszerűbb, A hasadék című misztikus thrillerével készülünk. Reméljük, szépen debütál majd, jó pár kötete vár még a hazai olvasókra.

A következő újdonság miatt pontosan úgy izgulunk, mint anno Stefan Ahnhem vagy Lars Kepler esetében, és bár nem krimiről van szó, skandinávnak skandináv. Teljesen beleszerettünk, és már most rágjuk a körmünket, hogy vajon ti mit szóltok majd hozzá. Egy igazán erős és karakteres történet érkezik májusban, Bjørn Andreas Bull-Hansen norvég szerzőtől, mely egyelőre a Jomsviking munkacímen fut. Drámai hangú történelmi regény a 10. századi Norvégiából, egy viking harcossá érő fiúról, az akarat szabadságáról, a testvériségről és a legfontosabb emberi kötelékekről. Igazi élmény, nem csak férfiaknak; a szerkesztőség női tagjai is pár nap alatt darálták le a rövidnek éppen nem mondható sztorit, olyannyira letehetetlen. A gyönyörű fordítást Török Ábelnek köszönhetjük. Később még jövünk részletekkel, de addig is megmutatjuk nektek a szerzőt. Egy hamisítatlan vikingről van szó, a hitelességéhez kétség sem férhet.

És hogy a Harry Potter-rajongók se maradjanak meglepetés nélkül idén, folytatjuk a kis ínyencséget, amit tavaly sajnos elmosott a járvány. Bizony, a jubileumi élfestett Harry Potterekről van szó, a színes, „csíkos” kiadásokról! Ezúttal a Harry Potter és a Titkok Kamrája következik, és hogy fokozzuk a jó híreket, az év második felében a következő részt is kihozzuk, a Harry Potter és az azkabani fogoly is megjelenhet. Idén tehát kétszer négy kötettel jövünk, hogy kicsit behozzuk a lemaradást. Nem fogunk unatkozni, és remélhetőleg ti sem!

Az első félév utolsó játékosa Szelle Ákos lesz. Sokan kérdezgettétek, hogy írja-e a már következő krimijét, és örömmel jelentjük, a kézirat már nálunk van! Nagyon szeretjük, és amint ott tartunk a munkafolyamatokban, jövünk majd a címmel, borítóval, fülszöveggel.

A lista nem teljes, pár könyvről majd még menetközben beszámolunk, és természetesen fenntartjuk a jogot, hogy bármi változhat, ahogy azt tavaly is láthattuk.

Az év második feléről nyáron mesélünk majd nektek, természetesen az őszi, karácsonyi nagy durranásokat is beleértve. Lesz belőlük jó néhány, ezt megígérhetjük!

Addig is kövessetek minket a Facebookon, és olvassatok sokat!

További cikkek

Animus 2022 - új év, új tervek

Új év, új tervek!

Végre elérkeztünk a kedvenc bejegyzésünkhöz! Egy kicsit mesélünk nektek az idei első féléves megjelenéseinkről. Mivel az egyik leglelkesebb olvasóközönség a miénk, mindig nagy izgalommal várjuk, mit szóltok majd az újdonságainkhoz, nagyon jó látni a sok visszajelzést, örömöt és kíváncsiságot.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem