160 grammos szénhidrátdiéta

2021-04-01

 

 

Vrábel Kriszta az elmúlt években megmutatta, hogyan lehet könnyű és élvezetes egy diéta, hogyan készíthetünk húsz perc alatt tápláló vacsorát a családnak, vagy magunknak, hasznos bevásárlólistát ír nekünk arról, mi legyen mindig otthon a hűtőben, segít, hogy miként javíthatjuk közérzetünket és hogyan léphetünk ki a stresszes életformából a helyes táplálkozás segítségével.

A 160 grammos szénhidrátdiéta már bizonyított, rengetegen fogytak és fogynak a módszer segítségével úgy, hogy nincs rossz kedv, feszültség és megvonás. Csak finom, ötletes és tápláló ételek. Ilyen egyszerű!

Mit jelent a 160 grammos diéta?

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy naponta 160 grammnyi szénhidrátot ehetünk, általában a következő elosztásban: reggeli 30, tízórai és uzsonna 20-20, ebéd 50, vacsora 40 gramm. Az egész napra meghatározott mennyiséget azért kell ötszöri étkezésre bontani, mert így biztosítani tudjuk szervezetünk egyenletes energiaellátását,  és nagyjából folyamatosan egy szinten tudjuk tartani a vércukrunkat. A puszta szénhidrát-számolás mellett fontos része az életmódnak a rendszeresség, hogy nagyjából hasonló időpontokban együnk, és ne hagyjunk ki egyetlen étkezést sem. 

A finomított cukrot lehetőleg teljesen hagyjunk ki az étrendünkből, használjunk helyette alternatív édesítőszereket, például fruktózt, nyírfacukrot (xilit), eritritet, sztíviát. Ne fogyasszunk fehér búzalisztből készült termékeket (tésztát, kenyeret, péksüteményt stb.), válasszunk a teljes kiőrlésű lisztből, tönkölylisztből, durumlisztből készített változatokat. Ezek szénhidráttartalma szinte megegyezik a fehérlisztből készített társaikéval, de nagy előnyük, hogy csak lassan emelik a vércukorszintet. 

A sorozat könyvei





 
A sorozat legújabb megjelent kötete, a Kedvencek könnyebben egy életmódkönyv és receptgyűjtemény.

Miért válaszd Vrábel Kriszta könyveit?

A finom és laktató receptek mellett a könyvek számos extra információval is szolgálnak az olvasóknak. Az életmódkönyvben például 40 oldalnyi hasznos tippet olvashattok arról, hogy a 160 grammos szénhidrátdiéta mellett milyen fontos életmódbeli változtatásokra kell odafigyelnetek. Szóba kerül a mozgás fontossága, hogy miért nem használnak a villámfogyókúrák, szó esik a szuperélelmiszerekről, pre-, pro- és szimbiotikumokról, hogy milyen vitaminokat fogyasszuk, mit igyunk, hogy ne igyunk kalóriákat és segít eligazodni a szénhidrátok, fehérjék és zsírok különböző típusaiban.

Vrábel Kriszta legújabb könyvében a kedvenc ételeinket gondolta újra és minden receptnél fel is tünteti, hogy a hagyományos recepthez képest mennyi szénhidráttal kevesebb van benne.

Mindegyik könyvben találhattok extra tippeket, hogy még egészségesebben készíthessétek el a recepteket és természetesen minden recept mellett fel van tüntetve az adott étel szénhidrát- és kalóriatartalma, hogy pontosan számolni tudjátok az étkezéseitek szénhidráttartalmát!

Miért éppen a 160 grammos szénhidrátdiéta?

A 160 grammos diéta a lassú felszívódású, összetett szénhidrátokon alapuló diéta, nem diéta abban az értelemben, ahogy általánosságban fogyókúrára használjuk ezt a szót. Ez a diéta egy étkezési mód, amely minden egészséges ember számára követhető és követendő kellene hogy legyen.

 

 

A könyvek

Attól még, hogy vigyázunk az egészségünkre és törekszünk minél változatosabban étkezni még nem kell megtartóztatnunk magunkat a finom falatoktól! Vrábel Krisztina első könyvében csupa változatos, ízletes és nem utolsó sorban egészséges receptet találhattok! A Nők Lapja Konyha magazinból is ismert gasztroblogger receptgyűjteményében alacsony szénhidráttartalmú, de ínycsiklandó ételek sorát találjuk, melyek elkészítése után garantáltan búcsút inthetünk bármilyen rossz diétás emléknek. A receptek egyszerűek, gyorsak, változatosak, és mindenki megtalálja köztük a kedvére valót!

 

RECEPTEK A KÖNYVBŐL: 

Fűszeres sárgarépaleves sajtos pirítóssal

Avokádós mangós lazacsaláta

Kókuszos-citromos joghurttorta

Még több recept, egyszerűen elkészíthető fogások pontosan kiszámolt szénhidrát- és kalóraértékekkel! A 160 grammos szénhidrátdiéta második részében Vrábel Krisztina újabb recepteket gyűjtött össze nektek, hogy segítsen az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.

 

RECEPTEK A KÖNYVBŐL: 

Sonkás-zöldséges túrós lepény

Barackos túróspite zabpehellyel

Camembert sültcékla-salátával

Az elismert blogger és a 160 grammos szénhidrátdiéta című könyvek szerzőjének legújabb könyve nem pusztán receptgyűjtemény – több annál. Kriszta az elmúlt években megmutatta, hogy egy egészségünkre és életünkre jó hatással levő diéta egyáltalán nem ehetetlen, sőt, kifejezetten finom és ínycsiklandó tud lenni, ráadásul még a desszerteket sem nélkülözi. Mindemellett az ételek elkészítése egyszerű és olcsó, minden finomság bárki számára elérhető alapanyagokból áll – lemondás nélkül.
 
A sorozat harmadik könyvébe a közel 70 új recept mellett olyan hétköznapi, egyszerű és könnyed ám rendkívül hatásos életmódtanácsok is bekerülnek, melyekkel még hatékonyabban javíthatjuk közérzetünket, egészségünk állapotát és testünk működését. A szerző egy orvos és egy képzett dietetikus tanácsait kikérve állította össze javaslatait, melyek nem igényelnek nagy befektetést, mégis hatékony változást hoznak életünkbe.

 

RECEPTEK A KÖNYVBŐL: 

Túrógombóc málnapürével

Gyömbéres céklaleves

Zöldséges zabsaláta

Az az elhatározásunk, hogy diétázni fogunk, gyakran inog meg egy-egy fárasztó munkanap után. Farkaséhesen hazaérve ránk tör az ismerős „azonnal ennem kell valamit” érzés. Ilyenkor bizony hajlunk arra, hogy a gyors- és készételeket válasszuk, amelyek ritkán egészségesek. Ez a könyv – 5-30 peres vacsorareceptjeivel, gyakorlati tanácsaival, bevásárlólistáival – segít felkészülni az ilyen esetekre úgy, hogy az esti étkezés finom, kiegyensúlyozott, laktató, és ami a legfontosabb: villámgyorsan elkészíthető legyen. Az egyszerű krémektől a szendvicseken, tápláló leveseken és salátákon át a komplett főételekig megtalálunk benne mindent, s minden fogás pontosan kiszámított szénhidrátértékét is.

 

RECEPTEK A KÖNYVBŐL: 

Lecsós csicseriborsó saláta

Fetával töltött cukkini baconben

Mandulás-kókuszos brownie

Vrábel Krisztina főzési stílusa nem véletlenül lett népszerű a fogyókúrázók és az egészséges életmód híveinek körében. Könnyen elkészíthető receptjeit követve, egyszerűen beszerezhető alapanyagokból készíthetünk ínycsiklandó, látványos fogásokat. Legújabb könyvében a kedvenc hazai ételeket alakította át úgy, hogy azok ízükből, jellegükből ne veszítsenek, ellenben kalóriatartalmuk alacsonyabb legyen a megszokott elkészítési módhoz képest. Az összetevőiket pedig úgy válogatta, hogy azok megfeleljenek az inzulinrezisztenseknek és cukorbetegnek ajánlott 160 grammos szénhidrátdiéta alapelveinek.

Energiadús, ellenben tápanyagban szegény, ipari élelmiszereken élünk, nagyon gyakran túlesszük magunkat, miközben nem fogyasztunk elég friss zöldséget és gyümölcsöt, és sajnos nem mozgunk eleget. Vrábel Krisztina megmutatja, hogy az egészséges étkezéssel nem kell lemondanod semmilyen finomságról, és egyáltalán nem kell „fogyókúráznod”, azaz koplalnod, még akkor sem, ha fogyni szeretnél.

 

RECEPTEK A KÖNYVBŐL: 

Zöldséges bulgurleves

Brokkolis rizibizi

Meggyes-túrós rétes

 

160 grammos szénhidrátdiéta könyvcsomagok

A könyvcsomagban Vrábel Krisztina első két receptkönyve található, kiegészítve Az életmódkönyvvel, amelyben hétköznapi, egyszerű és könnyed ám rendkívül  hatásos életmódtanácsok találhatók melyekkel még hatékonyabban javíthatjuk közérzetünket, egészségünk állapotát és testünk működését.

Csak finom, ötletes és tápláló ételek. Ilyen egyszerű!

Kattints a csomagért, 39% kedvezményért!

Ebben a könyvcsomagban a hangsúly a vacsorákon és az életmódtanácsokon van! A csomagban található három könyvben rengeteg egyszerűen elkészíthető és ízletes receptet találtok, különös tekintettel a nap egyik legfontosabb étketésére, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, vagy kevésbé egészséges opciót választani. Vrábel Kriszta 5-30 peres vacsorareceptjeivel, gyakorlati tanácsaival, bevásárlólistáival segít felkészülni az olyan esetekre, amikor semmi kedved vagy időd nincs már a főzésre, úgy, hogy az esti étkezés finom, kiegyensúlyozott, laktató, és ami a legfontosabb: villámgyorsan elkészíthető legyen.

Csak finom, ötletes és tápláló ételek. Ilyen egyszerű!

Kattints a csomagért, 30% kedvezményért!

Vrábel Kriszta az elmúlt években megmutatta, hogyan lehet könnyű és élvezetes egy diéta, hogyan készíthetünk könnyen és gyorsan tápláló fogásokat a családnak, vagy magunknak, hasznos bevásárlólistát ír nekünk arról, mi legyen mindig otthon a hűtőben, segít, hogy miként javíthatjuk közérzetünket és hogyan léphetünk ki a stresszes életformából a helyes táplálkozás segítségével. Ha már csak a legújabb könyvek hiányoznak a gyűjteményetekből, ez a csomag pont nektek való!

Csak finom, ötletes és tápláló ételek. Ilyen egyszerű!

 

 

Na de kinek is köszönhetjük a 160 grammos szénhidrátdiéta könyveket? 

Vrábel Krisztina, a DolveVita blog és a 160 grammos szénhidrátdiéta könyvek népszerű szerzője így mesél magáról:

„Egy fotó, vagy a monitor sajnos nem tud ízeket, illatokat közvetíteni (bár egyszer fog tudni, ebben biztos vagyok), ezt a “kisebb” akadályt próbálom minden egyes alkalommal legyőzni, amikor képet készítek magazinoknak, vagy ide a blogra. Elétek varázsolni az ételt olyan csábítóan, ahogyan az itt áll előttem az asztalon. Ezt teszem szinte nap, mint nap 2007 óta.

Az eltelt évek alatt lehetőségem nyílt arra, hogy hobbimból igazi munka váljék, két kisgyerek anyukájaként nem is nagyon tudok ennél praktikusabb állást elképzelni magamnak. Megszámlálhatatlan mennyiségű receptet próbáltam ki, formáltam a magam ízlésére, vagy találtam ki az elmúlt időszakban. Rengeteget tanultam, tapasztaltam az alapanyagokról, táplálkozásunkról. Ezt a tudást szeretném felhasználni arra, hogy olyan recepteket osszak meg másokkal, amelyek egészségesek, fogyni lehet velük, amelyekkel teljes értékű étrendet követhetünk (nem kúraszerűen, hanem folyamatosan), lemondások nélkül, élvezetesen.

A konyhában szeretek mindent, ami friss, egészséges, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sallangmentes. Jelszavam: “Slow food, slow carb”. Azaz válts természetesre, egyél valódi ételeket!”

 

SZERETNÉK RENDELNI!

 

További cikkek

Animus 2022 - új év, új tervek

Új év, új tervek!

Végre elérkeztünk a kedvenc bejegyzésünkhöz! Egy kicsit mesélünk nektek az idei első féléves megjelenéseinkről. Mivel az egyik leglelkesebb olvasóközönség a miénk, mindig nagy izgalommal várjuk, mit szóltok majd az újdonságainkhoz, nagyon jó látni a sok visszajelzést, örömöt és kíváncsiságot.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem